Montag, 9. Juni 2008

Een korte introductie



Hier is dan het eerste echte bericht op deze life coach log.

Om te beginnen, wil ik graag even kort uitleggen wat een life coach eigenlijk doet.

---

Wat is een Life Coach?

Een Life Coach is een professionele persoonlijkheidsontwikkelaar. Het is een nieuw beroep, gebaseerd op persoonlijke ontwikkeling en cliëntgerichte verandering. Het is geen therapie en een Life Coach is dus ook geen therapeut.

Een Life Coach is gespecialiseerd in het stellen van de juiste vragen en het ondersteunen van de klant in het creëren van nieuwe patronen en het bereiken van zijn doelen. Door het stellen van de juiste vragen verandert de focus van bijvoorbeeld angst naar kracht, van frustratie naar hoop, van verdriet naar liefde, van depressie naar dankbaarheid.

Wat houdt Life Coaching in?

Een Life Coach ondersteunt in het emotionele aspect van de persoonlijke ontwikkeling. Een Life Coach is geen mentor die zegt wat je moet doen. Hij zorgt ervoor dat jij zelf de oplossingen vindt. Een Life Coach stelt vragen die leiden tot de juiste antwoorden komende vanuit de cliënt zelf. Een Life Coach geeft geen adviezen vanuit z’n eigen wereld. Een Life Coach kijkt door een neutrale bril naar de situatie en laat het beste uit de cliënt naar boven komen.

Wat mag je verwachten van een Life Coach?

Een Life Coach werkt resultaatgericht. Hij houdt de cliënt dus ook gefocust op het resultaat en luistert niet steeds opnieuw naar de verhalen die hij vertelt. Een Life Coach blijft weg uit het verleden, hij focust op het toekomstige resultaat. Het verleden wordt alleen meegenomen op het moment dat dit het behalen van het resultaat in de weg staat en dan zet de cliënt samen met de life coach het verleden in balans.

---

Ik heb besloten om mijn focus voorlopig te richten op coaching via internet. Dit doe ik omdat het voor de cliënt makkelijker is om tijd te vinden om te gaan zitten (dus geen lastige afspraken in moet plannen) en omdat ik deze service dan veel goedkoper aan kan bieden omdat ook ik niet hoef te plannen, niet hoef te reizen en geen buro hoef in te richten.

Het concept life coaching is iets waar ik volledig achtersta (anders zou ik er mijn beroep ook niet van maken) en waarvan ik heel zeker weet dat het veel mensen kan helpen om hun leven positiever in te richten.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op mijn coaching website .

Keine Kommentare: