Montag, 30. Juni 2008

Van zelfvertrouwen naar vrije tijd

Zoals je hebt kunnen zien, is (het gebrek aan) zelfvertrouwen een onderwerp waar iedereen mee te maken heeft, direct danwel indirect.
Zeker 80% van de bevolking heeft een gebrek aan zelfvertrouwen en wordt daardoor in meer of mindere mate gehinderd. Als jij een van degenen bent, die geen probleem heeft met zelfvertrouwen, dan is de kans heel groot dat er in je directe omgeving heel wat mensen zijn die er wel last van hebben. Ik hoop dat ik heel in het kort duidelijk heb kunnen maken, dat veel reacties ontstaan door het feit dat mensen eigenlijk onzeker zijn over zichzelf.

Behalve door een gebrek aan zelfvertrouwen kunnen mensen ook wel eens vervelend uit de hoek komen door (dat ze het gevoel hebben dat ze) een tekort (hebben) aan vrije tijd.

Alhoewel het hebben van een baan een hele hoop functies vervult; zoals sociale contacten, inkomen, "nuttig zijn", prestige enz., neemt het vaak ook veel tijd in beslag. Soms zoveel tijd dat een mens niet meer aan zichzelf toekomt.
De verhouding werk/vrije tijd die een mens nodig heeft, is per individu compleet verschillend. Maar ook degene die z´n werk echt ontzettend leuk vindt en eigenlijk het liefst niets anders doet, heeft tijd nodig om z´n gedachten eens op iets anders te richten, om even helemaal om te schakelen, zodat er na de vrije tijd weer met vernieuwde energie en ook vaak nieuwe ideeën aan de slag gegaan kan worden.

In deze vakantieperiode wil ik het hebben over vrije tijd en de invloed die deze tijd heeft op mensen.

Keine Kommentare: