Dienstag, 26. August 2008

GELD

Deze maand wil ik het gaan hebben over geld en de invloed hiervan op ons leven.

Daar er op het internet veel te vinden is over de geschiedenis van het geld, laat ik het hier bij het geven van de link naar de wikipedia-site, waar zeer uitgebreid staat beschreven wat geld is en hoe het is ontstaan.
Wikipedia over geld

Geld wordt ook vaak omschreven als een soort energie. Je ruilt jouw energie (geld) voor de energie (het werk) van een ander. Daarmee wordt het ineens een stuk persoonlijker en gaan ook gevoelens meespelen of je iemand een opdracht (dus jouw energie) gunt.

Er zijn steeds meer mensen die niet goed met hun geld uitkomen, deels omdat het leven een stuk duurder is geworden sinds de invoering van de euro (alhoewel de overheden ons graag anders doen geloven) en vooral omdat het vak "omgaan met geld" helaas nergens wordt gegeven en we vrijwel allemaal moeten leren hoe je eigenlijk uit moet komen met de beperkte hoeveelheid geld die je hebt.
Het lenen wordt ons door de geldschieters ook wel heel makkelijk gemaakt en de situatie erg rooskleurig voorgesteld, waardoor wij als leken vaak heel makkelijk in de verkooppraatjes trappen.

Ach mevrouw, meneer als u € 200,- per maand kunt betalen voor een lening, dan kan ik deze voor u ook heel simpel verhogen naar € 300,- per maand hoor, dan heeft u nu lekker € 10.000,- meer te besteden.
Wat ze er alleen even vergeten bij te vertellen is dat je er wel 15 jaar aan vast zit en dat die € 100,- dan niet meer in je huishoudportemonnee te vinden zijn.


Wat ook vaak mee blijkt te spelen, zijn de gevoelens die mensen over geld hebben. Vandaar dat de eerstvolgende log ook gaat over gevoelens over geld.

Keine Kommentare: